24-timmars blodtryck - lätt att använda

Skjermbilde fra 24-timers blodtrykk.png
24-timmars blodtrycksmonitor
 • Robust konstruksjon

 •  Solid bajonettkobling mot mansjett

 •  A/A vurdering på nøyaktighet (EHS og BHS)

 •  Benytter oscillometrisk målemetode

 •  Stillegående

 •  God komfort, gir høyere pasientaksept

 •  Leveres med 3 mansjetter i ulike størrelser

Vi hjälper er att finna lösningen

som passar på era behov

LÄTT AT ANVÄNDA

Spirare 24-timmars blodtryck ger tillgång till tidigare mätresultat och ger en grafisk representation av patienters blodtrycksprofil. I en tydlig översiktsbild kan du växla mellan en datalista med alla mått, och en översiktstabell med nyckeltal som

genomsnittliga och maxvärden. Blodtrycksprofilen analyseras i förhållande till angivna gränsvärden. Systemet kan användas till korta mätserier på läkarkontoret under 20-30 minuter, eller till långtidsmätning i patientens hemmiljö, 24-48 timmar.

 

Blodtrycksmätning på läkarkontoret

Blodtrycksmätaren kan ställas till att göra mätningar var femte eller tionde minut så att man kan göra en serie automatiska mätningar medan patienten slappnar av i väntrummet. När patienten har haft på sig blodtrycksmätaren i önskad tid kan resultaten överföras till läkarens dator.  Systemet lämpar sig för olika typer av tester, som Schellong-testet och tilt-test.

TEKNISK INFORMATION

Patienten bär med sig apparaten i 24-48 timmar i olika miljöer med olika stressnivåer, och i olika tider på dygnet. Förutom dagsmätningar får man undersökt om det är en normal natt-sänkning, och man kan följa blodtrycksstigningen tidigt på morgonen efter uppvaknande. Apparaten mäter blodtrycket vid förutbestämda intervaller och ger detaljerad information till läkaren som möjliggör en optimal behandling av patienten. Bruket av Spirare ABPM kan hjälpa till att utesluta felkällor vid blodtrycksmätning, som "kontorblodtryck" och "maskerad hypertension" 

Spirare ABPM blodtrycksmätare har fått kvalitetsstämpeln A/A, vilket är det högsta möjliga omdömet för noggrannhet i den internationella standarden för blodtrycksmätare

(EHS och BHS), som används vid utvärdering av ambulerande blodtrycksmätare. Apparaten är robust och har en solid bajonettkoppling mot manschetten. Det inbyggda minnet kommer ihåg sista mansjett-trycket och blåser upp till samma nivå för en mer

behaglig och snabb mätning för patienten.
 

Spirare ABPM blodtrycksmätare har CE-certifikat, och är validerad av BHS, EHS och AAMI, samt uppfyller ISO 13485:2003 Standard för Kvalitetsstyrning.

ROBUST
Spirare_22.jpg
BROSCHYR
Spirare 24 timmars blodtryck ABPM Broschyr
TILBEHÖR

 

 • Spirare ABPM 24-timmars blodtrycksmätare leveras med alla nödvändiga tillbehör. I paketet ingår:

 • Förvaringsväska

 • 24-timmars blodtrycksmätare

 • Bärväska med bältesclips och axelrem

 • Manschett i tre olika storlekar

 • Måttband

 • Fyra batterier

 • Batteriladdare

 • USB-kabel

 • Manual

 

Spirare 24-timmars blodtrycksmätare kan användas för sig själv, eller tillsammans med Spirare EKG och spirometri. Alla undersökningarna blir tillgängliga i samma program.

 

FÖRBRUKNINGSMATERIAL


Apparaten behöver 2 batterier åt gången. De uppladdningsbara batterierna som följer med är att föredra eftersom de bevarar spänningen bättre över en 24-timmarsperiod, jämfört med vanliga alkaliska AA-batterier. Emellertid kommer också de uppladdningsbara batterierna att förlora spänning efter en längre tids användning, och de behöver bytas ut årligen eller efter behov.

Manschetthölstret kan tvättas i tvättmaskin med ett milt tvättmedel (ej centrifugering eller trumling). Bälgen tas ut och rengörs separat. Manschetterna bör bytas vid slitage. Manschetterna kan desinficeras med Antibac desisoft eller motsvarande.

 

Tillbehör till Spirare 24-timmars blodtrycksmätare kan beställas från din återförsäljare av medicinskt förbrukningsmaterial eller från Diagnostica.

 

TILLVALSMODULER

se detaljer om tilvalsmoduler

Pulsvågsanalys

Diagnostica erbjuder nu en apparat för att analysera pulsvågor. Denna enhet gör det möjligt att visualisera pulsvågan från hjärtat och kvantifiera både det centrala blodtrycket och pulsvågens hastighet. Den senare är starkt associerad med styvhet i artäriella väggar, som i sin tur är prognostiskt relevant för kardiovaskulär risk.

Diagnosticas enhet upptäcker pulsvågen genom en vanlig blodtrycksmanschett, och hela mätningen tar bara lite längre tid än en vanlig blodtrycksmätning. Det centrala blodtrycket beräknas utifrån det uppmätta perifera trycket genom en validerad transformationsfunktion.

Enheten kan också utföra pulsvågmätningar under ett dygn på samma sätt som i en standard 24-timmars mätning. För patienten är den enda skillnaden att varje mätning tar något längre tid.

Kontakta Diagnostica för mer information om pulsvågsanalys.

se detaljerad information